Ειδήσεις

Antonov: Ελεγχόμενες εκρήξεις στα άθικτα πυρομαχικά – Γιατί υπάρχει ανησυχία

Antonov: Ελεγχόμενες εκρήξεις στα άθικτα πυρομαχικά - Γιατί υπάρχει ανησυχία
Πέντε ομάδες του Τάγματος Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) επιχειρούν σε μια έκταση 1.000 στρεμμάτων από το σημείο της πτώσης του Antonov

Την ώρα που αρκετά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα όσον αφορά στο φορτίο του αεροσκάφους Antonov που συνετρίβη στην Ελευθερούπολη Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου (16/7), έντονη είναι η ανησυχία των αρμοδίων που συντονίζουν την επιχείρηση για την απομάκρυνση των συντριμμιών και των πυρομαχικών από την περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, σε μια έκταση 1.000 στρεμμάτων από το σημείο της πτώσης επιχειρούν πέντε ομάδες του Τάγματος Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) με 36 άτομα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλη η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν με ενάμιση μήνα, ίσως και παραπάνω.

Ανησυχία από τη διείσδυση στο έδαφος

Μιλώντας στο τοπικό μέσο, αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι επειδή η γεωργική έκταση που κατέπεσε το αεροσκάφος είναι φρεσκοοργωμένη, υπάρχει ανησυχία ότι έχουν διεισδύσει στο χώμα πυρομαχικά από το αεροσκάφος, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση για την περισυλλογή τους.

Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι λόγω της φωτιάς σε πολλούς από τους όλμους έχει σβηστεί η μπογιά, με συνέπεια να μην αναγράφεται ο τύπος των πυρομαχικών. Ουσιαστικά, έχουν χαθεί στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να ήταν χρήσιμα για τους ειδικούς που τα επεξεργάζονται και τα απομακρύνουν με ασφάλεια.

αεροσκάφος Antonov

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο παραμένουν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς σταδιακά αναμένεται να ξεκινήσουν ελεγχόμενες εκρήξεις.

Παράλληλα, πηγές από αρμόδιες υπηρεσίες αναφέρουν ότι τα πυρομαχικά που έσκασαν ήταν εκείνα που βρίσκονταν δίπλα στην πυρκαγιά. Ωστόσο, εκείνα που παραμένουν άθικτα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, γιατί οι ειδικοί καλούνται να απομακρύνουν πυρομαχικά που πέρασαν μέσα από τη φωτιά και ενδεχομένως να έχουν αλλοιωθεί από το αυξημένο θερμικό φορτίο.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Τέλος, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, λίγο μετά τις 12.30 της Δευτέρας (18/7) αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε όλα σπίτια που έμειναν χωρίς ρεύμα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Αντιφιλίππους, ενώ έχει ξεκινήσει και η σταδιακή καταγραφή για τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 18/07/2022 ώρα 3:00 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Related Articles

Back to top button