Κυριακή, 31 Μαΐου, 2026

Παύλος Μαρινάκης: Για ακόμη...

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον πρώην διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού...

Συλλήψεις για όπλα, επικίνδυνη...

Σειρά συλλήψεων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση μέτρων προστασίας...

Ιράν: «Δεν θα εγκρίνουμε...

«Το μοναδικό μας κριτήριο είναι η επίτευξη χειροπιαστών αποτελεσμάτων πριν εκπληρώσουμε σε αντάλλαγμα...

Ο Διοικητής της 5ης...

Κάθε χρόνο, στις 31 Μαΐου, η παγκόσμια κοινότητα υψώνει τη φωνή της απέναντι...

Εγκατάσταση λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης στο Μαγνητικό Τομογράφο 3Tesla του Π.Γ.Ν. Λάρισας

Εγκατάσταση λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης στο Μαγνητικό Τομογράφο 3Tesla του Π.Γ.Ν. Λάρισας

Το Εργαστήριο Ακτινολογίας του Π.Γ.Ν.Λ. εγκατέστησε σήμερα τελευταίας γενεάς λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης στο Μαγνητικό Τομογράφο Siemens Vida 3Τesla.

Το λογισμικό βελτιστοποιεί την ποιότητα εικόνας και ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά το χρόνο σάρωσης σε όλες τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε αυτόν, καθιστώντας πιο λειτουργική και αποτελεσματική τη διαδικασία. Η προμήθεια έγινε με χρηματοδότηση από το Διοικητή της 5η Υ.ΠΕ. κο Σερέτη, που είχε την πρωτοβουλία να εξοπλίσει το Εργαστήριο Ακτινολογίας του Π.Γ.Ν.Λ. με ό,τι πιο σύγχρονο σε τεχνολογία για την απεικόνιση των ασθενών που υποβάλλονται σε εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας.

Επιπρόσθετα, έγινε προμήθεια και ειδικού πηνίου για την απεικόνιση των περιφερικών αρθρώσεων, συμβατού με το νέο λογισμικό, προκειμένου να εκτελούνται ειδικές εξετάσεις με διαγνωστική ακρίβεια αιχμής για το μυοσκελετικό σύστημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοικήτρια του Π.Γ.Ν. Λάρισας κα Μαίρη Κουτσιούμπα και την κα Μαριάννα Βλυχού Καθηγήτρια Ακτινοδιαγνωστικής Π.Θ. – Διευθύντρια Εργαστηρίου Ακτινολογίας Π.Γ.Ν. Λάρισας για την άριστη συνεργασία την οποία έχουμε, όσον αφορά στην αναβάθμιση των απεικονιστικών εξετάσεων του Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Το ΕΣΥ γίνεται ανταγωνιστικό προς όφελος πάντα των πολιτών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΥΠΕ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ DDS. MSc c.PhD

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 08/04/2026 ώρα Τετάρτη 8 Τετάρτη 8 Απριλίου 2026 – 9:05 μμΑπρίλιος 2026 – 9:05 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.