Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026

Συλλήψεις για παραβάσεις του...

Σειρά συλλήψεων για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπή καταγράφονται...

Αίτημα βίαιης προσαγωγής του...

Σε κατάσταση υψηλής πολιτικής και νομικής έντασης περιέρχονται οι εργασίες της Επιτροπής Θεσμών...

Ρομποτική χειρουργική και laser:...

Με εξαιρετική συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η επιστημονική ημερίδα του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας...

Κόλαση και στο Μπαχρέιν:...

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν και στο Μπαχρέιν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είναι...

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν Θεούς και Δαίμονες: «Θα μετατρέψουμε ολόκληρη την περιοχή σε κόλαση για εσάς από κάθε γωνιά του Ιράν» – Κλιμακώνεται επικίνδυνα η σύγκρουση στον Περσικό Κόλπο

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους απάντησε η Τεχεράνη στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, με τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Ματζίντ Μουσαβί, να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς όσους, όπως υποστήριξε, επιχειρούν να διαταράξουν την ασφάλεια της περιοχής.

Ο Ιρανός αξιωματούχος διεμήνυσε ότι οποιαδήποτε ενέργεια που θα θεωρηθεί απειλή για τη σταθερότητα του Στενού του Ορμούζ θα αντιμετωπιστεί με σφοδρή αντίδραση από το Ιράν, τονίζοντας πως η χώρα του διαθέτει τη δυνατότητα να απαντήσει από κάθε σημείο της επικράτειάς της.

Ο Μουσαβί συνέδεσε τις δηλώσεις του με τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να μείνει αδρανής εάν συνεχιστούν οι πιέσεις ή οι στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της.

Οι τοποθετήσεις αυτές ακολούθησαν ανακοινώσεις του ιρανικού Κεντρικού Στρατηγείου Χατάμ αλ-Ανμπίγια, το οποίο υποστήριξε ότι το Στενό του Ορμούζ βρίσκεται υπό αυξημένο έλεγχο και προειδοποίησε πως κάθε κίνηση που θα θεωρηθεί εχθρική θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

Από την άλλη πλευρά, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) απέρριψε τους ισχυρισμούς περί αποκλεισμού του θαλάσσιου περάσματος, διαβεβαιώνοντας ότι η ναυσιπλοΐα στην περιοχή συνεχίζεται χωρίς διακοπή και ότι οι εμπορικές και στρατιωτικές μετακινήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.

Η Τεχεράνη αμφισβήτησε την αμερικανική εκδοχή των γεγονότων, επιμένοντας στις δικές της εκτιμήσεις για την κατάσταση στο στρατηγικής σημασίας πέρασμα που συνδέει τον Περσικό Κόλπο με τον υπόλοιπο κόσμο.

Την ίδια στιγμή, η ένταση τροφοδοτήθηκε περαιτέρω από την ανακοίνωση της CENTCOM ότι πραγματοποίησε επιχειρήσεις που χαρακτήρισε ως «αυτοάμυνα», κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, οι επιθέσεις στόχευσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δίκτυα επικοινωνιών, συστήματα επιτήρησης και αντιαεροπορικές θέσεις στο Ιράν, με τις ΗΠΑ να υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες υποδομές αποτελούσαν απειλή τόσο για τις αμερικανικές δυνάμεις όσο και για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν σκληρές προειδοποιήσεις και να επιμένουν στις θέσεις τους, το Στενό του Ορμούζ μετατρέπεται ξανά στο επίκεντρο μιας επικίνδυνης γεωπολιτικής αντιπαράθεσης, προκαλώντας έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις στην ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της Μέσης Ανατολής.

Το άρθρο Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν Θεούς και Δαίμονες: «Θα μετατρέψουμε ολόκληρη την περιοχή σε κόλαση για εσάς από κάθε γωνιά του Ιράν» – Κλιμακώνεται επικίνδυνα η σύγκρουση στον Περσικό Κόλπο εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 11/06/2026 ώρα Πέμπτη 11 Πέμπτη 11 Ιουνίου 2026 – 12:04 μμΙούνιος 2026 – 12:04 μμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.