Έντονες αντιδράσεις και νέο κύμα συζητήσεων γύρω από τα ΑΤΙΑ έχει προκαλέσει ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του FBI, γνωστό ως «Έγγραφο 6751», το οποίο ήρθε ξανά στο προσκήνιο μέσα από δημοσίευμα της Daily Mail.
Το υπόμνημα, που φέρει ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 1966, είχε αποσταλεί από το γραφείο του FBI στο Σαν Φρανσίσκο προς τον τότε διευθυντή της υπηρεσίας, J. Edgar Hoover, και περιλαμβάνει αναφορές σχετικά με μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα και πιθανές θεωρίες για την προέλευσή τους.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο του εγγράφου, ορισμένα από τα μυστηριώδη αντικείμενα φέρονται να διαθέτουν πλήρωμα, ενώ άλλα να λειτουργούν μέσω κάποιου είδους τηλεχειρισμού ή προηγμένης τεχνολογίας που δεν μπορούσε να εξηγηθεί με τα επιστημονικά δεδομένα της εποχής.

Το πιο εντυπωσιακό σημείο της αναφοράς αφορά τους ίδιους τους «επισκέπτες», καθώς το έγγραφο υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται απαραίτητα για εξωγήινους από άλλον πλανήτη με τη συμβατική έννοια, αλλά πιθανόν για οντότητες που προέρχονται από διαφορετικό επίπεδο ύπαρξης ή άλλη διάσταση.
Η αναφορά περιγράφει αυτούς τους πιθανούς «εξωδιαστατικούς» επισκέπτες ως μορφές ζωής που μπορούν να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται στιγμιαία, χρησιμοποιώντας άγνωστες μορφές ενέργειας ή τεχνολογίας πέρα από όσα γνωρίζει η σύγχρονη φυσική.
Η Daily Mail σημειώνει πως, αν οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί αντιμετωπίζονταν ως επιστημονικά τεκμηριωμένοι, τότε θα απαιτούσαν ριζική αναθεώρηση θεμελιωδών νόμων της φυσικής και της κατανόησης της πραγματικότητας.
Το περιεχόμενο του εγγράφου συνεχίζει να προκαλεί αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ερευνητές, θεωρητικούς και σκεπτικιστές, με αρκετούς να θεωρούν ότι πρόκειται για ανεπιβεβαίωτες αναφορές της εποχής, ενώ άλλοι βλέπουν σε αυτό μία από τις πιο μυστηριώδεις καταγραφές που έχουν συνδεθεί ποτέ με τα αρχεία του FBI και τα φαινόμενα των ΑΤΙΑ.
Το άρθρο Σοκ και παγκόσμιο δέος από αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του FBI: “Οντότητες από άλλες διαστάσεις επισκέπτονται τη Γη” – Το μυστηριώδες αρχείο 6751 μιλά για ΑΤΙΑ που εξαφανίζονται στιγμιαία και φαινόμενα που αμφισβητούν τους νόμους της φυσικής εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.
___________________________________
Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 14/05/2026 ώρα Πέμπτη 14 Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 – 3:01 πμΜάιος 2026 – 3:01 πμ από την ιστοσελίδα
Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.









