
Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη κ. Gela Japaridze, είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας στο διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα.
Οι δύο πλευρές εξέτασαν την προοπτική αδελφοποίησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αντίστοιχη περιοχή της Γεωργίας, η οποία και θα ανοίξει ορίζοντες για περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα πολιτισμού- οικονομίας και εμπόριο.
Ακόμη συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα στις δύο χώρες.
Ο Δημ. Κουρέτας αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο λαών, οι οποίες στηρίζονται ως επί το πλείστον στην Ορθοδοξία, με τον Γενικό Πρόξενο να αναφέρεται στην έντονη παρουσία Γεωργιανών μοναχών σε μονές του Αγίου Όρους.
Ακολούθησε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων.
Ο Δημ. Κουρέτας πρόσφερε στον καλεσμένο του ένα αρχαίο νόμισμα και δύο λευκώματα αφιερωμένα στη Θεσσαλία, και τον Γενικό Πρόξενο να ανταποδίδει με ένα χειροποίητο γεωργιανό σπαθί και δύο μπουκάλια κρασί από τη Γεωργία.
Τον Γενικό Πρόξενο συνόδευσαν τα στελέχη της διπλωματικής αποστολής και συγκεκριμένα ο Σύμβουλος (Senior Counselor) του Γενικού Προξενείου Irakli Kodua και οι βοηθοί Γενικού Προξένου, Ketevan Shermadini και Mariam Botchorishvili.
Γραφείο τύπου Περιφέρειας Θεσσαλίας

___________________________________
Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 19/10/2026 ώρα Δευτέρα 19 Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026 – 6:04 μμΟκτώβριος 2026 – 6:04 μμ από την ιστοσελίδα
Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

