Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026

25 Μαΐου – Γιορτή...

Την ημέρα της Γ’ ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Προφήτου Προδρόμου και...

Πέθανε η Γωγώ Μαστροκώστα...

Εφυγε από τη ζωή η Γωγώ Μαστροκώστα σε ηλικία 55 ετών, μετά από...

Ο Ολυμπιακός στην Κορυφή...

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης! Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο...

Η Λαική Συσπείρωση, ζητά...

Κατά την συζήτηση της 2ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το...

Τ. Τσιαπλές: “Οχι στο νέο «ΕΝΦΙΑ» υπέρ Δήμων και Περιφερειών. Να καταργηθεί και ο ισχύον ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά”

Τ. Τσιαπλές: "Οχι στο νέο «ΕΝΦΙΑ» υπέρ Δήμων και Περιφερειών. Να καταργηθεί και ο ισχύον ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά"

Στο σχέδιο του νέου αντιδραστικού «Αυτοδιοικητικού Κώδικα», που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών, ανάμεσα στα άλλα προβλέπει δίπλα στον αντιλαικό ΕΝΦΙΑ, την επιβολή και νέων «ΕΝΦΙΑ» υπέρ Δήμων και Περιφερειών, που σημαίνει ότι αν ψηφιστεί, θα επιφέρει νέα δυσβάσταχτα βάρη στις εργατικές-λαικές οικογένειες και μάλιστα σε συνθήκες έκρηξης της ακρίβειας και μείωσης της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός τους.

 

Οχι μόνο δεν πρέπει να προστεθεί ο νέος «ΕΝΦΙΑ» υπέρ Δήμων και Περιφερειών, αλλά να καταργηθεί άμεσα και ο ισχύον άδικος ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαικά νοικοκυριά, που ψηφίστηκε απο την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και διατήρησαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις.

Να φορολογηθούν τα κέρδη και η περιουσία του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Οχι στις Νατοικές δαπάνες που πληρώνει ο λαός μας.

25.5.2026

Τάσος Τσιαπλές

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 25/05/2026 ώρα Δευτέρα 25 Δευτέρα 25 Μαΐου 2026 – 9:05 πμΜάιος 2026 – 9:05 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.