Τα χάλια μας: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Κέντρο της Θεσσαλονίκης – Μπλακ άουτ από νωρίς το πρωί – έσβησαν φώτα και φανάρια, άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

● LIVE
Radio Oasis
Παίζει τώρα: Loading...

Αναστάτωση προκάλεσε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου η διακοπή ηλεκτροδότησης που έπληξε το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μεγάλο τμήμα της περιοχής έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ φωτεινοί σηματοδότες και φωτισμός σε κεντρικούς δρόμους τέθηκαν εκτός λειτουργίας, δημιουργώντας μια ασυνήθιστη εικόνα στην καρδιά της πόλης.

Το πρόβλημα εκδηλώθηκε περίπου στις 6:30 το πρωί, με τις πρώτες πληροφορίες να συνδέουν τη διακοπή με βλάβη σε δίκτυο υψηλής τάσης. Συνεργεία βρέθηκαν στο σημείο για να εντοπίσουν την αιτία και να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής σαφής εκτίμηση για το πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση.

Χωρίς φώτα και φανάρια στο κέντρο

Η διακοπή δεν επηρέασε μόνο την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίρια και καταστήματα. Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν και φωτεινοί σηματοδότες, ενώ ο φωτισμός σε κεντρικούς δρόμους έσβησε, προκαλώντας πρόσθετη ανησυχία για την ασφαλή κίνηση οδηγών και πεζών.

Η απουσία σηματοδότησης σε μια περιοχή με αυξημένη πρωινή δραστηριότητα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο. Οι οδηγοί καλούνται να μειώνουν ταχύτητα και να προσεγγίζουν με προσοχή τις διασταυρώσεις όπου τα φανάρια δεν λειτουργούν.

Άγνωστος ο χρόνος αποκατάστασης

Τα τεχνικά συνεργεία εργάζονται για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της βλάβης, ωστόσο ο χρόνος επιστροφής στην κανονικότητα δεν είχε προσδιοριστεί κατά τη δημοσίευση της είδησης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, δεν είχαν αναφερθεί κλήσεις προς την Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας εξαιτίας της διακοπής.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην ταχύτητα με την οποία θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, ώστε να επανέλθει η ομαλή λειτουργία των δρόμων και των επιχειρήσεων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το άρθρο Τα χάλια μας: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Κέντρο της Θεσσαλονίκης – Μπλακ άουτ από νωρίς το πρωί – έσβησαν φώτα και φανάρια, άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.

___________________________________

Το άρθρο αντλήθηκε και αναδημοσιεύθηκε αυτόματα στις: 22/10/2026 ώρα Πέμπτη 22 Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026 – 9:04 πμΟκτώβριος 2026 – 9:04 πμ από την ιστοσελίδα

Το Radio Oasis δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει αυτόματα από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Ο καιρός στα Φάρσαλα:

Farsala
clear sky
22.2 ° C
22.2 °
22.2 °
82%
1.5m/s
10%
Πε
23 °
Πα
23 °
Σα
21 °
Κυ
19 °
Δε
20 °

Latest articles

Related articles

spot_img